۰۲۱۷۷۴۷۹۹۴۳

علت بالا رفتن آمپر آب ماشین چیست ؟

علت جوش آوردن ماشین

علت بالا رفتن آمپر آب ماشین چیست ؟

علت  جوش آوردن ماشین چیست ؟

جوش آوردن ماشین یا بالا رفتن دمای آب رادیاتور یکی از معضلاتی است که به راننده استرس وارد میکند و احساس میکنیم با رخ دادن این اتفاق موتور ماشین ما در خطر است . البته که  اضطراب ما بی مورد نیست و با داغ شدن آب رادیاتور ماشین ممکن است  بیشترین خسارت به سرسیلندر وارد شود . همراه  مکانیک دیجی آپشن کار باشید با ۷ علت جوش آوردن ماشین  و هر آنچه که باید درباره پیشگیری و رفع مشکل بدانید .

خرید آنلاین لوازم کوییک

چرا ماشین جوش می آورد  ؟

عمده دلایل جوش آوردن ماشین  شما عبارتند از  : 

  1. تنظیم نبودن موتور
  2. عمل نکردن درست ترموستات
  3. نقص فنی  در فشنگی دمای آب
  4. عمل نکردن درست اتومات رله فن
  5. نقص فنی در واتر پمپ ماشین
  6. نشتی لوله کشی و رادیاتور
  7. کم آبی رادیاتور

 ۱. تنظیم نبودن موتور

قبل از هر کاری نگاهی به چک پشت کلیومتر کنید و یک دیاگ بزنید تا میزان درجه عملکرد سنسورها بررسی شود . تنظیم نبود موتور ماشین یکی از مهمترین علت جوش آوردن ماشین شماست .  تایم موتور ، هوای ورودی ، ترک داشتن سیلندر ، کیفیت پایین روغن موتور ، عملکرد سنسورها و…. هر آنچه که به سرویس دوره ای موتور مربوط میشود  میتواند در بالا رفتن دمای آب رادیاتور دخیل باشد  . 

پیشنهاد مکانیک :  میانگین هر دو ماه یک بار دیاگ بزنید . شاید با یک ریست کردن  توسط دیاگ ارورهای جزیی رفع شود و مشکل ساز نشوند  و از خسارات احتمالی جلوگیری میشود .

 ۲. عمل نکردن صحیح ترموستات

ترموستات وظیفه دارد  زمان گرم شدن موتور را کاهش دهد و به درجه استاندارد که میرسد  (۷۵ یا ۸۳ )عمل میکند  و آب پشت ترموستات که از رادیاتور جریان دارد به گردش در می آید . اگر ترموستات عمل نکند یا دیر عمل کند یا زمان کار آن در تکرار دفعات روی عدد استاندارد ۷۵ یا ۸۳ نباشد  ( به اصطلاح یکی در میان کار کند  ) موتور تحت فشار قرار میگیرد ومیتواند خود علت جوش آوردن ماشین باشد و  از آنجایی که سنسور دما  روی موتور ماشین قرار دارد درجه دمای محیط را به پشت کیلومتر ارسال میکند  ، این در حالیست که آب  پشت ترموستات به سمت رادیاتور میتواند دمای متعادل داشته باشد عمل عملکرد غیر استاندارد ترموستات موجب بالا رفتن دمای آب رادیاتور میشود .

پیشنهاد مکانیک : پیشنهاد میشود ترموستات را آخر بهار و اول زمستان  عوض کنید و ترموستاتی که باز میکنید را به گریس آغشته کنید  و نگه دارید که   آسیب نبیند .

طرح های جدید روکش صندلی

 ۳. نقص فنی در فشنگی دمای آب

فشنگی (کله سبز یا کله سیاه ) دیگر علت جوش آوردن ماشین است و در صورتی که خراب باشد باید  تعویض گردد . فشنگی دمای آب در ماشین های مختلف میتواند جایگاه متفاوتی داشته باشد . مثلا در موتور پژو فشنگی پشت موتور قرار  دارد . فشنگی وظیفه دارد  تا دمای محیط را به ایسیو ارسال کند و عملکرد رله فن ها و سیستم  خنک کننده هماهنگ با سنسور عمل میکنند . ازین جهت اگر سنسور کار نکند یا بد کار کند  با بالا رفتن دمای  آب رادیاتور روبرو خواهیم شود .  علت اینکه سنسور خراب میشود نیز جرم گرفتگی و رسوب   فشنگی است .

پیشنهاد مکانیک  : فشنگی آب میانگین سالی یک بار باید عوض شود . سعی کنید هر ساله نسبت به تعویض  آن اقدام کنید  .

 ۴. عمل نکردن درست اتومات رله فن 

رله فن کار هماهنگی سازی و راه اندازی فن ها را به عهده دارد و با نقص فنی  در حین کار کردن موتور میتواند علت جوش آوردن خودرو شما شود . در بیشتر ماشین ها دور کند و تند فن ها تعریف شده است که رله فن تعیین میکند  کدام دور فن استارت بخورد . اگر رله فن به مشکل بخورد سیستم خنک کننده به کلی کم کار میشود یا از کار می افتد . با  ایجاد اختلال در عملکرد  فن  یا فن ها ، بالا رفتن سریع  دمای آب رادیاتور را شاهد خواهیم بود .

پیشنهاد مکانیک : رله فن  در تماس با آب زود خراب میشوند  آن را همیشه بپوشانید  .

۵. نقص فنی در واتر پمپ ماشین

واتر پمپ وظیفه گردش آب در محفظه موتور و سیال ماشین را دارد . واتر پمپ اگر بد کار کند یا از کار بیفتد سریعا علائم خود را بروز میدهد . یکی از علائم آن نیز بالا رفتن دمای آب رادیاتور است .

پیشنهاد مکانیک : اگر میخواهید از جوش آوردن ماشین  از سمت واتر پمپ  (مخصوصا در تابستان ) در امان باشید حتما قبل از مسافرت  خودرو را به مکانیک بسپارید تا چک کند .

قیمت روز قطعات تیبا

 ۶. نشتی آب

فرسودگی یا ضربه خوردن رادیاتو و لوله کسی سیال ، نشتی از قسمت فیتینگ ها  و اتصالاتی مثل بست رادیاتور ، شیر تخلیه ، ترموستات و….  میتواند علت جوش آوردن ماشین شما باشد . هر کدام از این نشتی ها کم آبی را به همراه دارد و نداشتن آب کافی در موتور نیز موجب گرفتن هوا و در نهایت بالا رفتن دمای آب رادیاتور ماشین شما خواهد بود . 

پیشنهاد مکانیک :  هر از گاهی لوله پشت ترموستات را چک کنید که متورم نشده باشد ، شیر تخلیه و درب ترموستات را قبل هر مسافرتی بررسی کنید و در نهایت این را بدانید که بعد از ۲ یا ۳ سال لوله ها ممکن است دچار پوسیدگی شوند .اگر گذرتان به مکانیکی افتاد  توسط مکانیک حتما لوله ها چک شوند .

۷. کم آبی رادیاتور

عواملی چون ترک خوردن سیلندر ، باز ماندن درب رادیاتور ، مشکلات سیستم خنک کننده و سنسورها و… کلی عوامل دیگر هستند که موجب کم شدن آب رادیاتور شما میشوند .  بیشتر گزینه های بالا که موجب جوش آوردن ماشین میگردند ابتدا کم شدن آب رادیاتور به همراه دارند . پس به شما توصیه میکنیم : 

  • ضد یخ هر ساله شارژ شود
  • از آب رادیاتور استفاده شود نه آب  لوله کشی و….
  • قبل از  راه افتادن ماشین حتما درب رادیاتور را چک کنید 
  • اگر همه موارد بالا انجام شد اما متوجه کم شدن آب رادیاتور شدید حتما به مکانیک مراجعه نمایید .
فروشگاه اینترنتی لوازم ساینا
دیدگاه‌های کاربران

علت بالا رفتن آمپر آب ماشین چیست ؟

لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد